Profiel

Profiel

Drive & Change zijn gedreven en ondernemende verandermanagers met ruime ervaring in project- en organisatieverandermanagement. Wij zijn gespecialiseerd in het faciliteren van organisatieverandering door middel van begeleiding en motivatie van medewerkers. Ons doel is efficiënte realisatie van veranderingstrajecten waarbij maximaal rendement wordt behaald. Kernwoorden: klantgericht, resultaatgericht, people managers.

Wie zijn Drive & Change?

drs. Tuyen Lien (Saigon, 1976) Tuyen is een gedreven en enthousiast professional met de wilskracht om door te zetten. Als manager weet Tuyen mensen te motiveren en optimaal resultaat neer te zetten; niet kijken naar problemen, maar kijken naar oplossingen. Zijn specialisme ligt op het gebied van Organization Change Management, Cross-Cultural Leadership Development en Training (Change Mindset). Vanuit zijn rol als  Organisatie Verander Manager en Senior Trainer heeft hij multidisciplinaire teams begeleid in diverse verandertrajecten. Hij is een professionele trainer op het gebied van motivatie, cultuur-  en gedragsverandering. Daarnaast is hij door zijn sterke persoonlijkheid een waardevolle bruggenbouwer en sterk in stakeholdermanagement  in staat binnen politieke verhoudingen op verschillende niveaus draagvlak te creëren. Tuyen is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en hij heeft een Mastertitel in Financial Management met als afstudeerrichting ” Motivation Management, the impact of financial rewards” . Sinds 2000 heeft Tuyen voor diverse organisaties gewerkt, onder andere bij  Talent & Pro (2000 – 2006), Achmea (2006 -2011) en Accenture (2011 – 2012) en in 2012 heeft hij samen met Jeroen den Dekker Drive & Change MC opgericht. In 2016 is Tuyen begonnen aan zijn PhP proposal voor zijn promotieonderzoek naar de evolutie van leiderschap tussen verschillende  generaties binnen diverse nationale culturen.

 

Jeroen den Dekker MSc (Oosterhout, 1980) Jeroen is een daadkrachtige professional met sterke organisatorische, ondernemende en sociale vaardigheden. Zijn specifieke kracht ligt in het op een gestructureerde manier boeken van resultaat met oog voor de (verschillende) belangen van de betrokken partijen. In zijn oplossingen maakt hij zoveel mogelijk gebruik van creativiteit, enthousiasme en humor. Er zijn namelijk altijd meerdere wegen naar Rome! Zijn specialisme ligt op  het gebied van Training (Learning & Development), Communicatie en Stakeholder management. Jeroen heeft een Bachelor titel in Technische Bedrijfskunde (Hogeschool van Utrecht) en een Mastertitel (MSc) in Bedrijfskunde (Erasmus Universiteit) met als afstudeerrichting “Management of Change”. Sinds 2007 is Jeroen werkzaam in de consultancy, onder andere voor ConQuaestor Management Consulting (2007 – 2011) en Accenture in de Talent & Organization Performance praktijk (2011 – 2012) en als zelfstandig professional sinds 2012.